Rettighedsskole

Hellerup Skole blev i sommeren 2019 certificeret som Rettighedsskole i samarbejde med UNICEF.

En UNICEF Rettighedsskole forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i FN’s Børnekonvention. Skolen er baseret på rummelighed, respekt, tryghed, engagement og ansvarsfølelse på en meget konkret måde, så værdierne bliver mere end bare ord. Alle undersøgelser peger nemlig på, at børn, som kender deres rettigheder og forstår dem i praksis, trives og behandler hinanden med respekt og værdighed.

Eleverne på Hellerup Skole bliver derfor taget med på råd. De bliver hørt og taget alvorligt. Synes de for eksempel, at skolen er et trygt sted at være? Også toiletterne? Og omklædningsrummene i kælderen? Ved de, hvilke muligheder de har, hvis deres forældre skal skilles? Børn har ret til at kende deres rettigheder og muligheder, og det skal vi som skole i samarbejde med forældrene hjælpe dem med.

Som Rettighedsskole har vi et særligt Rettighedsråd bestående af børn og voksne, der kontinuerligt arbejder med at forbedre vilkårene for alle børn på skolen via spørgeskemaundersøgelser, tryghedsvandringer og besøg i klasserne. I ugen op til efterårsferien afholder vi Rettighedsuge, hvor hele skolen fokuserer på børns rettigheder – både de nære og de globale – for at kickstarte skoleårets arbejde med Børnekonventionen.